“A woman is like a tea bag – you never know how strong she is until she gets in hot water.” - Eleanor Roosevelt

2014 m. vasario 21 d., penktadienis

VARŠKĖS SAUSAINIAI SU CUKRUMI

Jie tiesiog nuostabūs.


Varškės sausainiai

250 g varškės
200 g minkšto sviesto
300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
cukraus pabarstymui

Sviestą išsukame su varške. Suberiame miltus, druską, kepimo miltelius ir išminkome tešlą. Dedame į šaldytuvą valandai. Stalą pabarstome miltais ir plonai iškočiojame tešlą. Tuomet norimo dydžio stikline išspaudžiame apskritimus (aš naudojau 8 cm skersmens stiklinę). Į lėkštę įsipilame cukraus, vieną apskritimo pusę paspaudžiame į cukrų. Tada perlenkiame per pus, cukrine puse į vidų, ir dar per pusę. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 15 - 20 minučių, 190 laipsnių orkaitėje.







6 komentarai:

  1. Gražiai ir skaniai atrodo! Būtinai išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai labai puikiai atrodo! Skanumelis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o netruksta cukraus? nes daugeli sausainiu receptu cukrus dedasi i tesla, o cia kaip matau tik pabarstymui

    AtsakytiPanaikinti
  4. Į tešlą cukraus nedėjau, tikrai saldumo užtenka pabarsčius vieną pusę. Sausainius nešiau kolegoms, tai labai gyrė ir labai greit suvalgė.

    AtsakytiPanaikinti
  5. sakykite, o tiktu 0,5 % riebumo varske? siuo metu tik tokia teturiu

    AtsakytiPanaikinti