Jie tiesiog nuostabūs.
Varškės sausainiai
250 g varškės
200 g minkšto sviesto
300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
cukraus pabarstymui
Sviestą išsukame su varške. Suberiame miltus, druską, kepimo miltelius ir išminkome tešlą. Dedame į šaldytuvą valandai. Stalą pabarstome miltais ir plonai iškočiojame tešlą. Tuomet norimo dydžio stikline išspaudžiame apskritimus (aš naudojau 8 cm skersmens stiklinę). Į lėkštę įsipilame cukraus, vieną apskritimo pusę paspaudžiame į cukrų. Tada perlenkiame per pus, cukrine puse į vidų, ir dar per pusę. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 15 - 20 minučių, 190 laipsnių orkaitėje.
Gražiai ir skaniai atrodo! Būtinai išbandysiu :)
AtsakytiPanaikintiLabai labai puikiai atrodo! Skanumelis :)
AtsakytiPanaikintio netruksta cukraus? nes daugeli sausainiu receptu cukrus dedasi i tesla, o cia kaip matau tik pabarstymui
AtsakytiPanaikintiĮ tešlą cukraus nedėjau, tikrai saldumo užtenka pabarsčius vieną pusę. Sausainius nešiau kolegoms, tai labai gyrė ir labai greit suvalgė.
AtsakytiPanaikintisakykite, o tiktu 0,5 % riebumo varske? siuo metu tik tokia teturiu
AtsakytiPanaikintiAišku tiktų ir sausainiai sveikesni būtų.
Panaikinti