- Nuskustos bulvės patamsėja, todėl jas reikia sudėti į šaltą vandenį, bet ne ilgam. Vandenyje bulvės praranda tam tikrą kiekį krakmolo ir vitamino C. Būna ne tokios minkštos ir blogai išverda.
- Į puodą kuriame verda bulvės, nepilti per daug vandens - jis turi apsemti bulves ne daugiau kaip 1 cm.
- Gaminant bulvių košę, negalima pilti šalto pieno, nes tada ji bus pilkos spalvos. Pieną reikia pilti karštą. kad košė būtų puri, įdėti į ją sviesto ir palaipsniui pilant karštą pieną išmaišyti. Kad košė būtų dar puresnė ją galima išsukti mikserio pagalba.
- Bulvių apkepo paviršius bus lygus ir gražus, jei jį aptepsite kiaušiniu ir apibarstysite džiūvėsiais.
- Prieš kepant neluptas bulves orkaitėje, pabadykite jas šakute - tada jos nesutrūkinės.
“A woman is like a tea bag – you never know how strong she is until she gets in hot water.” - Eleanor Roosevelt
2014 m. vasario 10 d., pirmadienis
BULVĖS
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą