Tinginių gaminau nemažai ir pagal skirtingus receptus. Kaip mano brangusis sakė, šis pats skaniausias. O mamai nepatiko, nes jame yra riešutų, bet tik dėl to, kad abi nemėgstame šokolade riešutų. Gaila, kad man jo neteko paragaut, šiuo metu negaliu leist sau saldumynų.
Yra ir angliška šio tinginio versija, su oreo sausainukais ir riešutų sviestu, o aš juos taip mėgstu. Kai jau galėsiu save palepinti, sau gaminsiu pagal anglišką variantą ir būtinai pasidalinsiu su visais. Na o dabar paragaukit šio tinginio, manau patiks visies.
Tinginys
2 pakeliai forminių sausainių (naudojau gaidelius)
150 g riešutų (naudojau riešutų mišinį)
200 g juodojo šokolado (geriau su daugiau kakavos)
120 g sviesto
1 indelis sutirštinto pieno
1. Sausainius sutrupiname ir sumaišome su riešutais. Stambesnius riešutus taip pat susmulkiname.
2. Šokoladą ištirpiname su sviestu ir sumaišome su sutirštintu sviestu.
3. Skystą šokolado masę užpilame ant trupintų sausainių ir riešutų, išmaišome, sukrečiame į sviestiniu popieriumi išklotą formą, paspaudžiame. Ir dedame nakčiai į šaldytuvą.
4. Ryte jau galime supjaustyti ir skanauti..
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti