“A woman is like a tea bag – you never know how strong she is until she gets in hot water.” - Eleanor Roosevelt

2013 m. lapkričio 8 d., penktadienis

LIETINIAI SU VIRTOS MĖSOS ĮDARU

Lietinių receptas čia. Lietinių įdarą dažniausiai darydavau iš maltos mėsos,tiesiog greičiau ir paprasčiau. Šį karta pabandžiau padaryti virtos mėsos įdarą, su juo daug skaniau, todėl verta nepatingėti išsivirti mėsos. Lietiniai puikiai tinka pusryčiams, pietums ar net vakarienei, o labiausiai užgavėnėms.


Virtos mėsos įdaras

400 g šviežios kiaulienos šoninės
2 morkos
2 svogūnai
1 saliero lapkotis (neturėjau, todėl nedėjau)
laurų lapas, keletas juodųjų pipirų, druskos
sviesto

1. Mėsą dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, šalia guldome nuskustas morkas, vieną nuluptą svogūną, saliero kotą, metame lauro lapą, keletą pipirų, druskos ir ant nedidelės ugnies pradedame virti. Kai vanduo užverda, nugriebiame putas ir toliau verdame 1 valandą 30 minučių.

2. Išvirtą mėsą ir morkas sumalame. Paragaujame ar netrūksta kokių prieskonių, jei trūksta įberiame.

3. keptuvėje su trupučiu sviesto lėtai pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Jį lengvai apkepiname, neprideginame. Įtarkuojame morkas.

4. Pakepintus svogūnus ir morkas sumaišome su malta mėsa. Įdaras paruoštas.

5. Ant lietinio dedame truputį mėsos ir vyniojame arba lankstome. Apkepame keptuvėje su šaukštu aliejaus ar sviesto. Kepame ant nedidelės ugnies, kad visas vidus spėtų sušilti, o blynai gražiai apskrustų.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą