Mėsa - vienas iš svarbiausių daugumos žmonių raciono produktų. Kiekvienos rūšies mėsa turi savo ypatybių, naudingų savybių ir trūkumų. Kiauliena dažnai peikiama dėl to, kad yra riebi, taigi ne itin naudinga mėsa. Vis dėl to ji turi ir naudingų savybių. Joje yra didelis kiekis beveik visų B grupės vitaminų, kas apskritai nebūdinga mėsai. Kiauliena įsisavinama kiek prasčiau negu kitų rūšių mėsa, užtat joje yra daug maistingųjų medžiagų ir mineralų.
Čili mėsos troškinys su pupelėmis
250 g konservuotų raudonų pupelių
250 g konservuotų pimidorų
1 paprika
2 nedideli svogūnai
kelios skiltelės česnako
fermentinio sūrio
čili (naudojau čili padažą)
druskos, pipirų, baziliko
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir kelias minutes apkepame ant stiprios ugnies. Tuomet sumažiname ugnį, sudedame supjaustytą svogūną, paprikas ir apkepame. Raudonąsias pupeles perskalaujame po šaltu vandeniu, sudedame į troškinį, dedame smulkiai sukapotą česnaką, prieskonius ir dar truputį pakepiname. Galiausiai sudedame konservuotus pomidorus kartu su sultimis, įpilame čili padažą ir dar patroškiname uždengus dangčiu. Patiekti galima fermentiniu sūriu.
P.S. Troškiniams gaminti labai tinka aukšta keptuvė, storu dugnu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą