“A woman is like a tea bag – you never know how strong she is until she gets in hot water.” - Eleanor Roosevelt

2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

PIENIŠKI MEDUOLIAI

Dar vienas sausainukų receptas iš senos suplyšusios knygutės. Knyga mažutė, be viršelio, su suplyšusiais labai, bet pilna puikių receptų.


Pieniški meduoliai

660 g miltų
300 g cukraus
150 g kepinių margarino arba sviesto
1 kiaušinis
120 ml pieno
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus arba keli lašeliai vanilės esencijos

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dalimis supilti pieną, įmušti kiaušinį. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į sviesto masę suberti miltus ir užminkyti tešlą. Paruoštą tešlą iškočioti 5-6 mm storio ir apvalia formele išspausti medolius. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 13-15 minučių, 200-220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.



1 komentaras: