Dar vienas sausainukų receptas iš senos suplyšusios knygutės. Knyga mažutė, be viršelio, su suplyšusiais labai, bet pilna puikių receptų.
Pieniški meduoliai
660 g miltų
300 g cukraus
150 g kepinių margarino arba sviesto
1 kiaušinis
120 ml pieno
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus arba keli lašeliai vanilės esencijos
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dalimis supilti pieną, įmušti kiaušinį. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į sviesto masę suberti miltus ir užminkyti tešlą. Paruoštą tešlą iškočioti 5-6 mm storio ir apvalia formele išspausti medolius. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 13-15 minučių, 200-220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Labai skanus !!! Ypac vaikams patinka . Dariau nesyki.
AtsakytiPanaikinti