Jis tobuliausias ir skaniausias iš visų bananų džemų kuriuos esu gaminusi. Įsipyliau į stiklinę pieno, pasiskrudinau duonos ir suvalgiau visą džemą vienu prisėdimu, nors šaldytuve galima laikyti iki 2 savaičių.
Rudojo cukraus bananinis džemas
1 bananas, geriau labiau prinokęs
1/4 puodelio rudojo cukraus
1 šaukštas žaliosios citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus
druskos pagal skonį
1. Į mažą puodą sudėti pjaustytą bananą, rudąjį cukrų, žaliosios citrinos sultis, sviestą ir žiupsnelį druskos.
2. Maišant kaitinti ant vidutinės ugnies apie 5-8 minutes arba kol cukrus ištirps ir bananas suminkštės. Ugnį sureguliuoti taip, kad džemas neburbuliuotų.
3. Puodą nukelti nuo ugnies ir viską gerai sutrinti "blenderio" pagalba.
4. Puodą vėl dedame ant vidutinės ugnies ir leidžiame džemui burbuliuoti 3-4 minutes. Viskas, džemas paruoštas.
5. Džemą šaldytuve galima laikyti iki 2 savaičių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą