“A woman is like a tea bag – you never know how strong she is until she gets in hot water.” - Eleanor Roosevelt

2013 m. spalio 16 d., trečiadienis

VAŠKĖS SPURGOS PAGAL BEATĄ

Pamenu kaip varškės spurgytes kepdavau vaikystėje. Jos truputėli skiriasi nuo šių, nes būtent šių spurgų neišeis formuoti rankomis, dėl skystos tešlos. Spurgytės formuojamos dviejų šaukštų pagalba, o taip dar greičiau ir paprasčiau.
Nepažįstu žmogaus, kuris nemėgtų spurgų, visi jas mėgsta, išskyrus mane. Gaila, bet vaikystėje jų persivalgiau ir nuo tada nebevalgau. Tačiau turiu mylimą vyrą, kuris jas labai mėgsta, todėl gaminu Jam :))



Varškės spurgos pagal Beatą



600 g pusriebės varškės

2 kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas degtinės arba romo
žiupsnelis druskos
250 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
1 l aliejaus
cukraus pudros


1. Varškę ištriname su kiaušiniais, tryniais ir cukrumi. Įpilame šaukštą alkoholio, įberiame šaukštelį druskos ir išmaišome.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir išsijojame į dubenį arba tiesiai į varškės masę. Šaukštu užmaišome tešlą. Ji turi būti tiršta.

3. Aliejų supilame į puodą, kuriame virsime spurgas ir gerai įkaitiname, Patikrinti, ar jau karštas, galima taip: reikia mesti bulvę, ir kai aliejus pradės aplink ją kunkuliuoti, bus pasiruošęs virti spurgas. Tik neperkaitinkite, ne jeigu ji užkais per daug, spurgos iš išorės degs, o vidus liks neiškepęs.

4. Imame du šaukštus spurgoms formuoti. Pakabiname tešlos ir nuo šaukšto ant šaukšto darome mažo cepelino formos spurgą, kol bus lygiais kraštais. Leidžiame spurgą į karštą aliejų ir verdame, kol gražiai paruduos.

5. Iškepusias spurgas dedame į lėkštę, ant jos prieš tai patiesę popierinį rankšluostį - sugers riebalus. Apibarstome cukraus pudra.

P.S. Aš naudojau naminę varške ir tešla gavosi per kieta, beveik nelimpančią prie pirštų. Pagal šį receptą tešla turėtų gautis skystesne ir formuojama tik šaukštais. Todėl naudojant naminę varškę, siūlyčiau jos dėti apie 500 gramų.

4 komentarai:

  1. spurgos gal ir skanios,bet kaip jas uzmaisyt be miltu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,

    Neparasete kiek miltu :) , ar gal nematau :))) ?

    AtsakytiPanaikinti