“A woman is like a tea bag – you never know how strong she is until she gets in hot water.” - Eleanor Roosevelt

2013 m. spalio 15 d., antradienis

KIBINAI

Kur radau šį receptą jau nebepamenu, bet visada kibinus kepu pagal jį. Kepu sau ir draugus vaišinu, visiems labai patinka. Kepant kibinus svariausia naudoti ne farsą, o smulkiai pjaustytą mėsą. O mėsą galima naudoti įvairią, man pačiai labai patinka su vištienos krūtinėle.



Kibinai

Tešlai:
1 kg miltų
450 g kepinių margarino
4 kiaušiniai
200 g 30% grietinės
žiupsnelis druskos

Mėsos įdarui:
1 kg kiaulienos sprandinės
3 svogūnai
50g kepinių margarino
druskos, pipirų
šlakelio šalto virinto vandens

1. Miltus persijoti į dubenį, sudėti gabalėliais pjaustytą margariną, įberti žiupsnelį druskos ir viską gerai sutrinti pirštais, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas. Imame 1 kiaušinį, atskiriame baltymą nuo trynio. Baltymą dedame į tešlą, tryni į dubenėlį (jo prireiks vėliau). Likusius 3 kiaušinius mušame į masę. Ten pat sudedame ir grietinę. Tada minkom tešlą, kol ji nebelips prie rankų. Tešlą 30 minučių dedame į šaldytuvą.

2. Mėsą supjaustome smulkiais gabalėliais, į ją dedame supjaustytą margariną ir pjaustytus svogūnus. Mėsą gerai išminkome rankomis, pilame šlakelį vandens, dedame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.

3. Tešlą išimame iš šaldytuvo ir formuojame vienodo dydžio kamuoliukus (aš pati kamuoliukus darau visus vienodo svorio, 25-30 vienetų). Suspaudžiame juos ir iškočiojame. Dedame paruoštą įdarą ir formuojame kibinus.

4. Kibinus dedame į sausą, niekuo neteptą skardą. Išplakame kiaušinio trynį su šlakeliu vandens. Plakiniu ištepame kibinus ir šauname skardą į orkaitę.

5. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 25-30 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą