“A woman is like a tea bag – you never know how strong she is until she gets in hot water.” - Eleanor Roosevelt

2013 m. lapkričio 8 d., penktadienis

LIETINIAI

Paprastų lietinių receptas, bet labai skanių. Receptas iš Beatos knygos.


Lietiniai

2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
žiupsnelis druskos
600 ml vandens
350 g miltų

1. Kiaušinius lengvai išplakti su 2 šaukštais aliejaus, cukrumi ir druska.

2. Į dubenį su kiaušinių plakiniu įpilame trečdalį vandens ir sumaišome. Suberiame visus miltus ir išmaišome tešlą - ji turi būti pakankamai tiršta. Tada po truputį supilame likusį vandenį ir maišydami tešlą suskystiname.

3. Kepame lietinius gerai įkaitintoje keptuvėje. Pilame nedidelį samtuką tešlos ir keptuvę sukiojame, kad tešla lygiai ir plonai pasiskirstytų, pakaitiname, blyną apverčiame ir dar truputį pakepame.

4. Lietinių negalia perkepti, reikia, kad jie tik pagelstų ir neturėtų tamsių rudų prikepusių taškų. Lietiniai turi išlikti elastingi ir minkšti, nes į juos dar vyniosime įdarą ir dar kepsime keptuvėje.

P.S. Beatos receptų knygoje parašyta, kad išeina net 18 blynų, man gavosi tik 14, gal truputi daugiau tešlos pyliau. Na bet pavalgyti tikrai užteko.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą