Šokoladainis
300 g juodojo šokolado (geriau 70%)
250 g sviesto
5 kiaušinių
500 g cukraus
3 šaukštų tamsios kakavos
180 g miltų
žiupsnelio druskos
100 g pieniško šokolado (nebūtinai)
1. Sviestą ir šokoladą ištirpiname vandens garuose.
2. Kitame puode sumušame kiaušinius, supilame cukrų ir plakame 2 minutes.
3. Kakavą sumaišome su miltais. Miltus persijoti.
4. Truputį pravėsusį šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, viską sumaišome.
5. Sudedame miltus ir vėl išmaišome.
6. Išmaišytą masę pilame į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi. (Kepimo popierių prieš tai patarčiau suglamžyti).
7. Įspaudžiame pieniško šokolado gabalėlius.
8. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ne ilgiau 30 minučių. Svarbiausia neperkepti, šokoladinio vidus turėtų būti toks judantis, ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Pjaustome tik gerai atvėsusį. Kad pjaustytųsi geriau galima palaikyti šaldytuve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą