“A woman is like a tea bag – you never know how strong she is until she gets in hot water.” - Eleanor Roosevelt

2013 m. gruodžio 13 d., penktadienis

ŠOKOLADAINIS

Šokolado niekada nebus per daug, na bent jau man. Pirmą kartą iškepiau pažiūrėjusi Beatos laidą, tai buvo daugiau nei prieš metus, viena iš pirmųjų laidų. Nuo to karto šokoladainį kepu tik pagal šį receptą, nors knygoje jis truputį kitos. Kai gaunasi toks nepakartojamai skanus, nebesinori naujo recepto išbandyti. Tik vienas mažas gabalėlis ir širdis apšąla....


Šokoladainis

300 g juodojo šokolado (geriau 70%)
250 g sviesto
5 kiaušinių
500 g cukraus
3 šaukštų tamsios kakavos
180 g miltų
žiupsnelio druskos
100 g pieniško šokolado (nebūtinai)

1. Sviestą ir šokoladą ištirpiname vandens garuose.

2. Kitame puode sumušame kiaušinius, supilame cukrų ir plakame 2 minutes.

3. Kakavą sumaišome su miltais. Miltus persijoti.

4. Truputį pravėsusį šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, viską sumaišome.

5. Sudedame miltus ir vėl išmaišome.

6. Išmaišytą masę pilame į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi. (Kepimo popierių prieš tai patarčiau suglamžyti).

7. Įspaudžiame pieniško šokolado gabalėlius.

8. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ne ilgiau 30 minučių. Svarbiausia neperkepti, šokoladinio vidus turėtų būti toks judantis, ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Pjaustome tik gerai atvėsusį. Kad pjaustytųsi geriau galima palaikyti šaldytuve.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą