“A woman is like a tea bag – you never know how strong she is until she gets in hot water.” - Eleanor Roosevelt

2013 m. rugpjūčio 29 d., ketvirtadienis

ŠOKOLADINIS BANANŲ DŽEMAS

Tobulas džemas mėgstantiems bananus ir šokoladą. Jau dabar įsivaizduoju tobulą šeštadienio rytą, skanios karštos kavos puodelis su pienu, skrudintos duonos riekelė ir šokoladinis bananų džemas.



Šokoladinis babananų džemas

4 prinokę bananai
1 puodelis cukraus
pusė citrinos sulčių (originaliame recepte 2 v.š. apelsinų sulčių)
1/2 a.š. cinamono
1/2 a.š. kardamono
1/2 a.š. vanilės
keletas lašų migdolų ekstrakto (aš naudojau vanilės 4 lašus)
100g juodo šokolado
1 šaukštelis smulkiai kapotų migdolų (šį kartą neturėjau ir nedėjau, bet kitą kart tirai dėsiu)
1 v.š. nesaldintos kakavos (originaliame recepte nebuvo, bet aš įdėjau)

Blenderiu sutrinti bananus, cukrų, apelsino sultis ir prieskonius. Supilti viską į keptuvę storu dugnu ar puodą ir maišant kaitinti ant vidutinės ugnies apie 5-8 minutes. Sudėti šokolado gabalėlius ir maišyti šluotele kol šokoladas ištirps. Įdėti vanilės, migdolų ekstrakto ir smulkintų migdolų. Kai džemas atvės iki kambario temperatūros, sudėti į stiklainį ir laikyti šaldytuve iki 3 savaičių.




Chocolate banana jam


4 ripe banana

1 cup sugar
2 tablespoon orange or lemon
1/2 teaspoon cardamon
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon vanilla
few drops almond extract
100 grams (3.6 oz) dark chocolate
1 tablespoon finely ground almonds

In yhe blender pulse the banana, sugar, orange juice and spices. Pour them into a pan and stir over medium heat for 5-8 inutes. Pour over the chopped chocolate and whisk untill smooth. Add the vanilla, almond extract and ground almonds. When it cools down to room temperature store in a jar in athe fridge up to 3 weeks.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą